Oorzaken letselschade

Om een letselschadeclaim procedure te starten moet allereerst de oorzaak van uw letsel worden vastgesteld. De oorzaak is namelijk bepalend voor het vaststellen van de aansprakelijkheid. Pas als er aansprakelijkheid kan worden vastgesteld, kan de letselschade die u lijdt worden verhaald op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Mogelijke oorzaken letselschade

Er zijn een heleboel specifieke oorzaken van letselschade zoals:

  • Een verkeersongeval,
  • bedrijfsongeval,
  • beroepsziekte en
  • medische missers

 

U heeft niet alleen te maken met medische behandelingen maar ook met uw emotionele verwerking van het verkeersongeval. Ook komt er allerlei administratieve rompslomp op u af zoals het lezen van polissen en het invullen van formulieren. In deze toestand wordt het slachtoffer dan ook nog benaderd door de schade expert van degene die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Deze komt op voor het belang van de aansprakelijke verzekeraar. Zie onder deze omstandigheden maar eens voor uw eigen belangen op te komen.

 

Elke oorzaak vereist specifieke kennis en deskundigheid voor het verhalen van uw letselschadeclaim. Aarzel niet en neem direct contact op met ons op. Wij stellen de oorzaak van uw letsel vast en schat in wat uw kansen op uw schadeclaim zijn.